tisdag 11 december 2012

Låscylindern från helvetet!

Just nu så känner jag att jag hittat både Mr. Satan och herr Murphy. Om nån undrar så bor dessa två i mitt garage på Laggarudden. Mer exakt kan jag säga att dom bor i låscylindern till garageporten.

För er som inte hängt med så kan jag dra hela historien.

Det hela började med att låscylindrarna skulle upp på dörrarna i huset och garaget. Jag räknade igenom cylindrarna och tyckte att det var lite konstigt. Fick nämligen inte ihop antalet lås med antalet cylindrar och antal dörrar.

Ringde Fiskarhedenvillan och dom förklarade att på några dörrar skulle det sitta två på några andra en och hur dessa skulle se ut. Jag nämnde att det fortfarande saknades en cylinder till garageporten. Snällt förklarade dom att portens cylinder ligger i förpackningen med allt som tillhör porten.

Lite förvånat svarar jag: "Men då blir det ju en helt annan nyckel". "Ja" blev svaret.

Det tyckte inte jag var bra, men men. Förklaringen var att cylindern är en speciell cylinder med Tysk standard. "Tjena! Dehär kommer inte att sluta bra" tänkte jag.

Visst, byggarna börjar sätta upp låsen och vad händer? Garageportens lås var inte med.

Ringde  ännu en gång till Fiskarheden och förklarade mitt problem. "Oj, konstigt... inte mycket att göra. Vi skickar en ny cylinder"

Skitbra! Snart kan jag låsa garaget! Idag kom cylindern. Som ett barn på Julafton öppnar jag brevet och lika besviken som ett barn som får mjuka paket blev jag när jag ser vad som ligger i.

FEL CYLINDER!!


I min besvikelse ringer jag och pratar med Garageportexperten på en gång. Då säger som att det finns två olika cylindrar. Den tyska så kallade profilcylindern och vanliga ovala ASSA cylindrar.

Det komiska i det hela är att det var det jag sa från första början.

Jag: "Det fattas en oval cylinder till porten"
FH: "Nej, det är en specialcylinder"
Jag: "Nej, det är en ASSA cylinder, jag har provar en annan och den passar perfekt"
FH: "Nej, det är en specialcylinder"
Jag: "Jaja, skicka en sån"
Nu: FEL CYLINDER!


Jag ringer till min säljare på Fiskarheden och berättar att hålet i garaget är ovalt och att cylindern jag har ser ut som en penis med hela paketet. Han skrattar gott och ber mig skicka bilder så vi kan reda ut det hela! :-) Jag hoppas att det reder sig OCH att jag får samma nycklar till porten som till alla andra dörrar.


Cylindern som kom i brevlådan

 Mindre bra passform

Ovalt hål för ASSA oval cylinder


Men idag har allt löst sig! nu har jag fått rätt ASSA cylinder + att jag satt dit den själv! :-) Yeees

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar